NIEUW

Historische notariswoning

€ 575.000

IK WIL MEER INFO OF EEN AFSPRAAK
Stationsstraat 58
Eeklo
0
0
453 m2
1161 m2
1880
Omschrijving

Indrukwekkende Neoclassicistische Notariswoning in het Hart van Eeklo!
 
Bent u op zoek naar een uniek stukje geschiedenis om uw thuis of uw bedrijfswoning van te maken? Ontdek dan deze herenwoning in het centrum van Eeklo. Gelegen in de Stationsstraat, biedt de voormalige notariswoning veel authentieke elementen, doch is de woning toe aan een grondige renovatie. 
 
Authentieke charme en elegantie
 
Stap binnen en laat u onmiddellijk betoveren door de authentieke neoclassicistische voorgevel, die een glimp geeft van de tijdloze elegantie die dit pand uitstraalt. De hoge plafonds, originele moulures en authentieke elementen geven een indrukwekkend gevoel. 
 
 De ruime toegangspoort leidt u zowel naar de inkomhal als naar de buitenruimte achteraan. De inkomhal geeft toegang tot de eerste ruimten, deze kunnen dienen als leefruimten of kantoorruimte. Achteraan is er nog een ruim kantoor gedeelte aangebouwd. Via de statige trap komt u eerst op de tussenverdieping en verder op de eerste verdieping. Deze heeft een aantal ruime kamers die tal van mogelijkheden bieden. Op de tweede verdieping is er nog een polyvalente ruimte die dient ingericht te worden. 

Verder is er nog een kelder onder het gebouw. 

Achteraan de eigendom van maar liefst 1.161m2 is er nog een ruime parking met tuin, deze kan omgetoverd worden tot een gezellige groene stadstuin. Met voldoende ruimte voor een terras en een groene omgeving, is dit de perfecte plek voor zomerse barbecues of een rustig moment met een goed boek.
 
Strategische Ligging
 
Gelegen op een steenworp afstand van het station en op loopafstand van winkels, restaurants en scholen, combineert deze woning de voordelen van stadsleven met de charme van een rustige woonomgeving. Eeklo, met zijn rijke geschiedenis en levendige gemeenschap, biedt een perfecte balans voor families, jonge professionals en iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige levensstijl.
 
Financiële ondersteuning bij aankoop en beheer van onroerend erfgoed
De Vlaamse overheid biedt financiële ondersteuning aan bij aankoop, onderhoud of restauratie van onroerend erfgoed. Een overzicht (bijv. erfgoedpremies, -lening, vermindering personenbelasting, verlaging verkooprecht en schenkbelasting, …)  is terug te vinden in de folder ( Financiële ondersteuning bij aankoop en beheer van onroerend erfgoed | Vlaanderen.be) van het Agentschap Onroerend Erfgoed en op hun website: https://www.onroerenderfgoed.be/ik-wil-financiele-ondersteuning-krijgen 

Neem contact op
 Voor meer informatie of een persoonlijke rondleiding, aarzel niet om contact op te nemen. Maak van deze historische parel uw nieuwe thuis of werkomgeving. 

De aankoopprocedure verloopt via het online biedingsplatform van Covast -> hierbij kan u rekenen op een volledige begeleiding door ons kantoor!

RUIMTELIJKE ORDENING
RECENTE BESTEMMING Woongebied
VOORKOOPRECHT Nee
EFFECTIEF OVERSTROMINGSGEVOELIG Niet overstromingsgevoelig
AFGEBAKENDE OEVERZONE Niet overstromingsgevoelig
BESCHERMD PAND? Ja
DAGVAARDING VOOR STEDENBOUWKUNDIGE OVERTREDING Nee
G-SCORE A
P-SCORE B
EPC GEGEVENS
Energieklasse label
BEBOUWING
BEBOUWING Gesloten
BOUWJAAR 1880
AANTAL SLAAPKAMERS 0
AANTAL BADKAMERS 0
GROND OPPERVLAKTE 1161
WOONOPPERVLAKTE 453
ELEKTRISCH KEURINGSATTEST Ja
COMFORT
OVERIGE
ASBESTATTEST geen